Biografia

J. Karjalainen on yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimpia laulajia, lauluntekijöitä ja oman tiensä kulkijoita. Amerikkalaisen musiikkiperinteen suomalaisiin oloihin sovittajana Karjalainen on aina ollut omaa luokkaansa riippumatta mitä nurkkaa kyseisestä aarrearkusta hän on kolunnut. Hän on kerta kerran jälkeen todistanut, että suomalaisessakin sielussa soi blues.

Levytysuransa J. Karjalainen aloitti jo vuonna 1981 ja pientä hittiä tuli jo seuraavana vuonna, mutta ensimmäinen kollektiiviseen alitajuntaamme tatuoitu kappale, Doris, julkaistiin vuonna 1985. Ajan myötä myös Dorista edeltänyt Ankkurinappi on noussut pitkäikäiseksi klassikoksi, mutta Doriksesta lähtenyt putki on pituudessaan ja laadukkuudessaan hämmentävä: Sekaisin, Mies jolle ei koskaan tapahdu mitään, Telepatiaa, Villejä lupiineja, Kolme cowboyta, Missä se Väinö on?, Laura Häkkisen silmät, Verinen mies ja monet muut hienot laulut ovat kiinteä osa suomalaista äänimaisemaa.

Nämä laulut tekivät Karjalaisesta koko kansan suosikin ja suosio on säilynyt vaikka Karjalaisella on taiteilijana taipumus kulkea yllättäviinkin suuntiin oman muusan niin määrätessä. Viime vuosikymmenen jälkipuoliskolle ajoittuva banjo-odysseiakin amerikan-suomalaisen perinnemusiikin vesille haitaria soittavine seireeneineen oli sekä taiteellinen että kaupallinen menestys.

Nyt julkaistava levy, Et ole yksin, on J. Karjalaisen 21. studiolevy ja se on monella tapaa paluuta vanhaan ja tuttuun. Laulut ovat klassista J.Karjalaisen rockia ja pitkälti 1980- ja 1990-lukujen klassikkobändeistä tuttu muusikkokaarti saa ne loistamaan. Karjalaisen kanssa levyä tekevät muusikot, miksaajat ja valokuvaajat, jotka ovatkin 1980-luvun alusta lähtien muodostaneet säännöllisesti yhteen palaavan ja välillä omia juttujaan tekevän perheen. Ja perhe kasvaa jokaisen projektin myötä.